Bericht van de Bond (van Vrije Evangelische Gemeenten)

Beste mensen,

Om te leren moet je altijd even terugkijken. Wat is er allemaal gebeurd?

Het jaar 2020 was een turbulent jaar juist door de gedwongen rust. Rust door de lock-down, vreselijk, geen kerkdiensten zoals we gewend zijn. Niet volop God lof kunnen zingen. Sommige gemeenten gaan nog door met 30 personen, andere gemeenten helemaal op de digitale toer. In de contacten binnen de gemeenten hoor je vaak de verzuchting ‘wat erg en hoe komt het in de toekomst’.

Mensen zijn bang niet alleen voor het virus, maar ook voor de toekomst. Blijft de kerk bestaan, redt onze gemeente het. Hoe wordt het jaar 2021. Zullen we dan nog een gemeente hebben. Er zijn ook gemeenteleden die vinden het wel prima zo. Kijken naar de dienst met een kop koffie in de hand en soms zelf nog de pyjama aan. En de voorgangers, hebt u daar weleens aan gedacht, hoe is het voor een voorganger om voor een lege kerk te staan. Dat vreet energie. Ja het valt allemaal niet mee. En er zijn veel mensen die daarin dreigen te blijven hangen. Doemdenken.

Maar kijk terug en leer dat door alles wat er gebeurd is in 2020 ons ook veel goeds heeft gebracht. Ondanks dat we elkaar niet konden ontmoeten bleef de verspreiding van ‘Het Woord’ doorgaan en blijven wij elkaar vasthouden. En nu zijn we door de poort van het nieuwe jaar gegaan. Er zijn mensen die vinden het eng. Mensen die blijven liever vasthouden aan het bekende. Maar geloven is op reis zijn, pelgrim zijn. Op reis naar de uiteindelijke bestemming. En die reis kan een reis met vele verrassingen zijn. Mooie en minder mooie. En daarom zing ik met het ingaan van 2021 met veel plezier JdH 140 ‘Ik zie een poort wijd open staan waardoor het licht komt stromen’.

Ja door de poort van het nieuwe jaar kijkend naar de toekomst en wetend dat je als pelgrim in dit leven op reis bent met de beste Reisleider die er is. Dan kun je alleen maar uitbreken in jubelzang. En zo kom ik ook op Psalm 100 en dan vooral vers 4 en 5 (NBV).

1 Een psalm voor het dankoffer. Juich de HEER toe, heel de aarde, 2 dien de HEER met vreugde, kom tot hem met jubelzang. 3 Erken het: de HEER is God, hij heeft ons gemaakt, hem behoren wij toe, zijn volk zijn wij, de kudde die hij weidt. 4 Kom zijn poorten binnen met een loflied, hef in zijn voorhoven een lofzang aan, breng hem hulde, prijs zijn naam: 5 de HEER is goed, zijn liefde duurt eeuwig, zijn trouw van geslacht op geslacht.

We gaan dit jaar in wetend dat we niet alleen op stap gaan. Dag in dag uit vergezeld de allerhoogste ons. Hij zal er zijn als een schaduw aan onze rechterhand. En wat het nieuwe jaar ons ook brengen mag aan vreugde, verdriet, moeite of pijn. We gaan niet alleen door het leven. Ja beste mensen ga de poort van het nieuwe jaar door in vol vertrouwen op de belofte van God. Die nooit loslaat wat Zijn hand eenmaal is begonnen. God die ons moed geeft en kracht om op weg te gaan in 2021.

Kom zijn poorten binnen met een loflied, breng Hem hulde. Want de Heer is goed, zijn liefde duurt in eeuwigheid, zijn trouw van geslacht op geslacht. Daarom wees niet bang voor de toekomst, mij geleidt des Heren hand. Hij zorgt voor zijn gemeente(n) ook in 2021.

Het comité wenst u een gezegend 2021!
Gosse Ytsma

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.