Predikant

Op zondag 11 september 2011 werd in een dienst van ordening, verbintenis en intrede als predikant in onze gemeente bevestigd,

Ds. P.A. Smit

Toen ik in 1993 van de havo af kwam, ben ik theologie gaan studeren aan de Evangelische Theologische Hogeschool (ETH). Je kon aan de opleiding drie verschillende richtingen volgen. Ik koos voor zending en pastoraat. Na drie jaar liet ik de zendingsvariant vallen en liep een gemeentestage in de Vrije Evangelische Gemeente Gouda bij Huug Varkevisser. Daar maakte ik kennis met de verschillende werkzaamheden van een pastoraalwerker.

Na de studie aan de ETH volgde ik een opleiding aan de Educatieve Faculteit in Amsterdam (EFA). Zo haalde ik een diploma voor docent godsdienst/levensbeschouwing in het eerste graads vakgebied. In mijn werk als docente levensbeschouwelijke vorming ben ik gewend om te gaan met mensen met verschillende geloofsopvattingen. Het geloofsgesprek vind ik erg belangrijk. Naast studie en werk ben ik altijd als vrijwilligster actief gebleven binnen de Vrije Evangelische Gemeente Wormerveer.

Na mijn opleiding aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal (ETH) ben ik gaan werken als docente levensbeschouwing in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heb ik een eerste graads docentenopleiding aan de Educatieve Faculteit in Amsterdam (EFA) gevolgd. Na twee jaar op twee verschillende scholen, 1 in Haarlem en 1 in Utrecht gewerkt te hebben werd ik getipt door een collega dat er in Purmerend een vacature was aan het DaVinci College. Op deze school geef ik nu nog steeds les.

In 2004 ben ik aan de opleiding van het Seminarium van VEG begonnen. Ik heb met veel plezier gestudeerd. Op 7 juni 2011 heb ik de opleiding afgerond. VEG Bussum is mijn eerste gemeente.

Opleidingen 

HBO Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal. (lerarenopleiding godsdienstonderwijs 2e graad)

van 1993 tot 1998 post-HBO Educatieve Faculteit te Amsterdam (lerarenopleiding levensbeschouwing 1e graad)

van 1998 tot 2001 Universiteit van Utrecht (theologie en kerk)

van 2003 tot 2008 Protestantse Theologische Universiteit in Utrecht (gemeente predikant) vanaf 2007 tot 2011

Werkervaring 

Van ‘98 tot ‘00 aan het Eerst Christelijke Lyceum (Haarlem)

Van ‘99 tot ’01 aan het College Blaucapel (Utrecht)

Sinds ‘ 01 aan de Purmerendse Scholengemeenschap Locatie: DaVinci