Alpha 2025

De volgende Alpha cursus staat gepland voor 2025. We starten op woensdag 15 januari.

Wat is Alpha?

Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt of opnieuw bespreekt.

Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, lasagne, een rijsttafel, een goedgevulde ovenschotel. Alpha begint dus aan tafel. Het is de plek waar je lekker aan mag schuiven, geniet van het eten en de ontmoeting met anderen. Je deelt belevenissen van je dag of je luistert en laat het eten je smaken.

Na het eten gaan we verder met de inleiding.
Hierbij ontdek je meer over een aspect van het christelijk geloof. Van de persoon Jezus tot ‘bidden’ en van ‘hoe je kunt geloven’ tot ‘hoe het zit met de kerk?’. We kijken daarbij naar de Alpha Film Series. Dat zijn afleveringen van ongeveer 25 minuten, waarbij twee presentatoren je meenemen tijdens een wereldwijde  zoektocht naar de kern van het christelijk geloof.

En als laatste komt het gesprek in de kleine groep.
Hier heb je alle ruimte om het onderwerp van de bijeenkomst te bespreken. Geen vraag, mening, twijfel of uitspraak is te gek. Of je het nou volledig eens of oneens bent met de inhoud van de inleiding. Je mag alles delen.

Elke bijeenkomst zit je met dezelfde kleine groep. Zo zie je week na week dezelfde mensen, bouw je een band met elkaar op en leer je elkaar echt goed kennen.

Hoelang duurt Alpha?

We komen bij elkaar op 12 woensdagavonden en Alpha is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage voor de onkosten van het eten en de materialen wordt gewaardeerd maar is niet verplicht. Halverwege Alpha organiseren we een thema-weekend. We komen dan op vrijdagavond en zaterdag overdag bij elkaar. Het onderwerp wat dan centraal staat is de Heilige Geest.

Voor wie is Alpha?

Alpha is voor iedereen! Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Als je nog nooit een voet in de kerk hebt gezet of als je al jaren in de kerk komt. Als je geniet van eten en graag meedoet in een goed gesprek zit je bij Alpha sowieso goed.
Het is ook een mooie gelegenheid om iemand mee te nemen en samen de serie avonden te volgen.

Wist je dat 92 procent van de deelnemers sowieso een goede tijd heeft bij Alpha? Wie nog vragen heeft over de cursus kan een kijkje nemen op de website van Alpha Nederland of bij één van ons terecht.

Start Alpha op woensdag 15 januari, inloop 18:30 uur. Dr. Fred. Van Eedenweg 43, ingang achterom Opgeven kan via alpha@vegbussum.nl of bij één van ondergetekenden.

Het Alpha-team, Petra, Han en Marjolein