Uitnodiging Onderweg naar morgen

Gelegenheid voor ontmoeting rond een actueel thema
zaterdag 1 oktober 2016
10.00 – 15.00 uur
kerkgebouw VEG Bussum

De dag beginnen we met het ontmoeten van ds. C.L. (CorBert) de Rooij (66) uit Rotterdam. CorBert neemt ons in zijn inleiding ‘Eenvoudig missionair’ mee in zijn ideeën over ‘morgen’. ds-c-l-de-rooij

Vanaf 1976 is CorBert voorganger geweest van ‘gewone’ hervormde en protestantse gemeenten, daarvoor was hij leraar. Tien jaar geleden werd hij missionair-predikant in Rotterdam-IJsselmonde, waar hij geroepen werd, in samenwerking met de IZB, een sterk vergrijsde hervormde wijkgemeente te ‘revitaliseren’. Een proces met ‘successen’ en teleurstellingen, waar hij graag over vertelt en waar veel van te leren is.
In diezelfde periode heeft CorBert als mentor van collega’s en als missionair adviseur, veel kennis en ervaring opgedaan in stads- en plattelandsgemeenten met dilemma’s als: ‘Einde of nieuw begin?’ – ’Sluiten of doorstarten?’

Op 1 oktober wil hij ons ook laten delen in een aantal praktische ervaringen en hoopt hij ons vanuit de Bijbel en de praktijk te bemoedigen en inspireren, in zijn voorbereiding neemt hij ook het boek ‘Vreemdelingen en Priesters’ van Stepan Paas mee.

Iedereen is van harte uitgenodigd: gemeenteleden, diakenen, leden van werkgroepen wzd/e, kerkenraadsleden, predikanten, voorgangers, … u dus ook!

In de middag is er ruimte voor ontmoeting met anderen en kunt u kiezen uit verschillende workshops met allemaal een link naar ‘ONDERWEG NAAR MORGEN’.

De dag sluiten we af met een viering waarin we Hem loven, aanbidden, onze dank uiten en vragen of Hij met ons meegaat.

Zet deze dag alvast in uw/jouw agenda en laat je bijpraten en verrijken door ervaringen van anderen! Het is echt de moeite waard om erbij te zijn, niet alleen voor leden van de WZD/E en diakenen, maar ook voor andere kerkenraadsleden, leden van het bestuur, predikanten en gemeenteleden met een warm hart!
Daarnaast werkt de Ontmoetingsdag altijd als een brandpunt van verbondenheid, iets waar we zo hard aan werken in onze Bond.

U kunt zich nu al opgeven via het Bondsbureau
t: 026 36 48 249
e: fsein@bondveg.nl of jdoornebal@bondveg.nl

‘Christenen ademen Gods liefde in en uit: aanbidding en zending zijn twee kanten van dezelfde medaille.’

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.