Vredesweek 2016

Dit jaar wordt in september voor de 50ste keer een Vredesweek gehouden.
Het thema luidt, net als vorig jaar, ‘Vrede verbindt’. In onze regio Naarden, Bussum, Hilversumse Meent staat in dit kader een aantal activiteiten gepland.

Op zondag 18 september is er een Oecumenische Viering in de St. Jozefkerk (hoek Ceintuurbaan / Laarderweg te Bussum).  Aanvang 10.00 uur.

Voorgangers zijn: ds. Annegreet van der Wijk (Doopsgezinde Gemeente), Henk Smits (Apostolisch Genootschap) en Jos Baaij (Rooms-Katholiek).
Muzikale medewerking wordt verleend door het koor van het Apostolisch Genootschap. Kinderen zijn welkom in kerk of opvang.
Na de dienst kunt u om 12.00 uur aansluiten bij de Vredeswandeling in en rond de Vesting Naarden. (Weliswaar niet georganiseerd door de Raad van Kerken NBHM maar wel aanbevolen en ondersteund.)

Het inmiddels ook al traditionele Avondgebed voor Vrede is op woensdag 21 september om 19.30 uur in de Maria / Koepelkerk, Brinklaan 42 te Bussum. Vrede in de wereld lijkt verder weg dan ooit. Bidden om vrede lijkt zinloos. Maar als zelfs het bidden om vrede verstomt, vervliegt alle hoop dat vrede ooit werkelijkheid zal worden. Misschien is het zoals Albert Einstein zegt: ‘Bidden verandert de wereld niet, maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld.’

Werkgroep Oecumenische vieringen
Werkgroep Avondgebed voor vrede
Raad van Kerken Naarden, Bussum, Hilversumse Meent

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.