Brandmeldinstallatie

In de afgelopen maanden is in de kerk een brandmeldinstallatie geïnstalleerd, in opdracht van de brandweer.
De zichtbare delen van de installatie  bestaan uit een brandmeldcentrale in de gang achter de kerkzaal en op diverse plaatsen een rood meldkastje (handmelder) en ook een wit kastje met een sirene (“slow whoop” genoemd).
De brandmeldinstallatie werkt niet automatisch.
De handmelders zitten op de muur op 4 plaatsen in het gebouw:

  1. bij de hoofdingang van de kerkzaal naast de kast;
  2. in de gang achter de kerkzaal onder de brandmeldcentrale;
  3. bij de achteringang boven de brandhaspel;
  4. in de gang van de kosterswoning naast de toegangsdeur naar de kerk.

BRANDMELDING
Indien iemand in het gebouw een brand ontdekt, moet deze zo snel mogelijk  het witte plaatje in de dichtstbijzijnde  handmelder indrukken. Dan gaat op 5 plaatsen in het gebouw een sirene loeien.
Op dit moment moet ook de ontruiming van het gebouw beginnen volgens het ontruimingsplan en dient iedereen zo snel mogelijk het gebouw verlaten.

ONTRUIMING
Indien tijdens een vergadering of andere bijeenkomst brand ontdekt wordt, moet het gebouw zo spoedig mogelijk worden verlaten. Degene die een bijeenkomst organiseert (bij een kerkdienst is dat de ouderling van dienst) heeft daarbij de leiding. Hij geeft instructies wat er gedaan moet worden (112 bellen,  aangeven waar het gebouw moet worden verlaten en waar iedereen naar toe moet lopen).

De hele installatie is aangelegd door een aantal vrijwilligers. Zij hebben alle leidingen onder de vloeren en achter plafonds weggewerkt en de kastjes gemonteerd. Hiermee hebben wij een flinke kostenpost aan arbeidsloon terugverdiend en het was nog gezellig ook! De hele installatie is inmiddels in bedrijf gesteld en goedgekeurd.

Met veel dank aan Sies, Joop en Kees.

Dit bericht is geplaatst in Commissie van Beheer. Bookmark de permalink.