Goederenactie Oekraine

Langzaam begint de zomer ons te verlaten en komt de herfst en winter ons tegemoet.
Dat is niet alleen hier het geval, maar ook in Oekraïne. Wij zijn gewend aan milde winters, maar daar gaat het er een stuk strenger aan toe. Onze werkers hebben nog dagelijks te maken met vluchtelingen. De oorlog is alweer een half jaar bezig en nog steeds brengen zij vluchtelingen onder in hun kerken en hun eigen huis. U kunt zich voorstellen dat wanneer je op de vlucht slaat, je maar beperkt wat mee kunt nemen. Zo maken onze werkers zich dan ook zorgen over de winter die hun tegemoet begint te komen met daarnaast de hoge energielasten en de toelevering van energie. Ze hebben gevraagd of wij weer iets voor hen zouden kunnen betekenen. Op dit moment zijn we dat dan ook aan het onderzoeken en we hopen uiterlijk eind oktober weer met een vracht daarnaartoe te kunnen rijden. We willen ook weer een beroep op u doen! Wilt u ons helpen en de volgende spullen alvast verzamelen: ▪ (winter) schoenen ▪ (winter) kleding ▪ beddengoed, warme dekens, etc… ▪ hygiëne spullen (maandverband, luiers, etc) ▪ wandelstokken/krukken.

Daarnaast willen we u vragen om voor onze werkers te bidden. Dagelijks hebben we contact met Vera en Alexander en beide geven aan dat de situatie zijn tol vraagt. Ze zijn moe, uitgeput en het einde is nog lang niet in zicht. Wilt u hen meenemen in uw gebeden? Laten we bidden dat God in Zijn aanwezigheid, hun kracht geeft, sterkt en bemoedigt en vragen dat Hij hen voorziet van momenten van rust, waarop ze even op mogen en kunnen laden.

We danken u voor uw betrokkenheid en medeleven.

Met hartelijke groeten, Namens het bestuur van de SZD, Harm Jager

Inmiddels is bekend dat de spullen die wij inzamelen naar Bennekom gebracht kunnen worden. Wij stellen voor dat u in het weekend van 22/23 oktober a.s. uw (bananen)dozen met kleding enz. bij onze kerk aflevert. Dan zullen wij zorgen dat de week erna alles in Bennekom is.

De kerkenraad

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.