Bidstond en Bijbelstudie

Uitnodiging voor de Bijbelgesprekskring op 17 mei ‘s middags om 14.30 uur.

Op 17 mei om 14.30 uur is er een gesprekskring aan de hand van het materiaal van de Gemeente Groei Groepen “Durf Daniel te zijn”.

Programma 10 Is er dan niets meer heilig.

We lezen Daniël 5: 1-30.

Belsassar en zijn feestgangers gebruiken de bekers van de tempel van Jeruzalem. Deze bekers werden als uitermate heilig beschouwd omdat ze met zalfolie waren bestreken en aan God waren gewijd. Deze en andere schatten waren buitgemaakt door Nebukadnessar. Door tijdens het drinken de goden van Babel te eren, spot Belsassar met de God van Israël en onderstreept dat deze er volstrekt niet meer tot doet. Heiligheid is in de Bijbel geen kracht die aan een voorwerp kleeft, toch kunnen dingen heilig zijn omdat ze apart gezet zijn voor de dienst aan de Heer. In het Nieuwe Testament worden christenen heiligen genoemd. Niet omdat ze beter zijn, maar omdat ze door het bloed van Christus gereinigd zijn en apart gezet tot de dienst van het Koninkrijk.

Wat betekent dat voor jouw en mijn leven?

Petra Smit

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.