BEDANKT

Stichting Zending en Diaconaat

Velp, 22maart 2022

Beste allemaal,

Elke dag zien en horen we het nieuws over de oorlog met Oekraïne! Met een aantal van onze werkers zoals Vera en Aleksander, hebben we iedere dag contact. Ze houden ons op de hoogte.Nu is het nog relatief rustig bij hen in het Zuidwesten van de Oekraïne…maar ze hebben wel de zorg voor de vele vluchtelingen die ze opvangen. De werkers zijn zo dankbaar voor de ontvangen goederen. Ze hebben veel mensen en een militair hospitaal ermee kunnen helpen.Maar de vluchtelingen stroom blijft toenemen en de behoefte aan goederen blijft met name matrassen, medische artikelen en vooral voedsel.

Als SZD-bestuur hebben we gisteravond weer een overleg gehad om te kijken wat we voor de werkers kunnen doen. De chauffeurs die het vorige transport uitgevoerd hebben, geven aan nog wel een keer te willen rijden.Nu hebben we het idee om DV begin april weer een goederentransport te sturen en dan één vrachtwagen te laden met deze artikelen. Natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen–veiligheid staat voorop!Dit is ook mogelijk door de vele giften die zijn binnengekomen!

Net als de vorige keer koopt de SZD de artikelen centraal in, we vragen u/ jou om deze actie te blijven steunen (NL89INGB0000513876 van de SZD o.v.v. Noodhulp Oekraïne.

Daarnaast zijn er nu ook veel vluchtelingen in Nederland en ook bezoekers in onze kerken/ gemeenten. Mocht er behoefte zijn aan Oekraïense bijbels, bij de bijbelvereniging www.bijbelvereniging.nl kunt u gratis(kinder)bijbels bestellen (een donatie wordt op prijs gesteld) in verschillende talen,maar dus ook in het Oekraïens.

Gebed blijft hard nodig voor de nood die er is en voor harten die mogen verzachten.

Heer ontferm U!

In Christus verbonden,

Harm Jager

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.