Bidstond en Bijbelstudie

Uitnodiging voor de Bijbelgesprekskring ’s middags om 14.30 uur

Op 14 december en op 11 januari is er om 14.30 uur een gesprekskring aan de hand van het materiaal van de Gemeente Groei Groepen

“Durf Daniel te zijn”.

14 december: Je oefenen in hoop

Deze keer lezen we hoe Daniël uitleg geeft aan de droom van koning Nebukadnessar. Het wordt duidelijk waarom de koning zo verontrust was. Hij stond zelf voor het machte gouden hoofd, maar ook die spat uiteen en er blijft uiteindelijk niets van over als de steen die losraakt het beeld verplettert. Het is een boodschap van Messiaanse hoop. Het Koninkrijk van God zal gevestigd worden en vast staan voor altijd.  Daniël nodigt Nebukadnessar uit om God te erkennen als Heer, op Hem te hopen en Hem te dienen. En die boodschap klinkt ook aan ons. We lezen Daniël 2: 31-49.

11 januari: Durf jij nee te zeggen?

Hoewel Nebukadnessar net gedroomd heeft over een gouden beeld waar het niet goed mee afliep, besluit hij een gouden beeld te maken waar iedereen voor moet knielen op straffe van de dood. Drie vrienden weigeren te knielen voor het gouden beeld. Wanneer vind jij het moeilijk om nee te zeggen? We lezen Daniël 3:1-18.

Sluit u zich aan? Er is nog plaats.

Hartelijke groet

Petra Smit

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.