VEERTIGDAGENTIJD 2021

Een spoor van liefde.

Een spoor van Liefde, dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven.
In de geschiedenis heeft God een spoor van liefde getrokken.
Wij kunnen dit spoor ontdekken als we kijken naar de geschiedenis van Israël en letten op hoe God omgaat met zijn volk. We kunnen dit spoor ontdekken als we luisteren naar het evangelie van Jezus Christus.
We kunnen dit spoor volgen in het leven van de Gemeente van alle eeuwen en alle plaatsen. We mogen ontdekken wat het volgen van deze sporen betekent voor de wereld en ons eigen leven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in het leven van de leerlingen. Zíj mogen – net als wij – in zijn voetstappen treden om een spoor van liefde te trekken, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.

In de veertigdagentijd

1e zondag, 21 februari: volgen we het spoor van Gods liefde in de woestijn.
(Marcus 1: 12—15)

2e zondag, 28 februari: volgen we de geliefde zoon op de berg van de verheerlijking. (Marcus 9: 2-10)

3e zondag, 7 maart: zien we hoe Jezus uit liefde voor de volken de tempel reinigt.
(Joh 2: 13-25)

4e zondag, 14 maart: zien we hoe Jezus bewogen is met mensen.
(Joh 6: 1-15)

5e zondag, 21 maart: ontdekken we dat Gods liefde door de diepte heen gaat.
(Joh 12: 20-33)

6e zondag, 28 maart: ontdekken we de Passie van Jezus.
(Joh 12: 1-19)

Thuis kunnen ouders en kinderen aan de slag met een poster met luikjes en een bijbehorend boekje met opdrachten. Iedere zondag openen de kinderen een luikje van de poster, waardoor ze steeds meer de liefde van Jezus op het spoor komen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.