Voedselbank

Dag aardige gemeenteleden,

Ik mag weer een stukje schrijven, omdat er zondag 8 november voor de voedselbank gecollecteerd wordt, ter gelegenheid van de oogstdienst.
Hoe gaat nu met ons? Daarover wil ik u iets vertellen.
De gevolgen van het virus zorgen ook bij onze lokale voedselbank voor een diep gevoeld besef van zorg en urgentie.
We moesten in maart snel inspelen op de nieuwe situatie en dat gooide ons hele, zorgvuldig opgebouwde supermarktsysteem door elkaar. Van een zo groot mogelijke vrijheid waarbij mensen in onze loods zelf hun producten konden uitzoeken om die vervolgens met punten te betalen, moesten we omschakelen naar het helpen op fysieke afstand. Dat gebeurde de eerste maanden door op ieder cliëntenadres AH-waardebonnen af te geven, maar nu zijn we sinds een paar weken weer terug op ons honk: een loods aan de Hooftlaan in Bussum.
Daar komen nu wekelijks en volgens een strak tijdschema de cliënten langs. Zij ontvangen vanachter een brede tafel twee plastic tassen: eentje met houdbare producten en eentje met groente, aardappelen en fruit – als dat er is tenminste. De tassen worden uitgereikt door medewerkers met mondkapjes. De fysieke afstand wordt zo groot mogelijk gehouden, al is er gelukkig nog wel gelegenheid om de mensen rustig en vriendelijk tegemoet te treden.

De omstandigheden brengen ook met zich mee dat wij veel minder winkelacties kunnen houden dan we gewend waren. Derhalve krijgen we ook veel minder houdbare producten binnen. Dat geeft reden tot zorg.

Wat we zo heel erg graag van u zouden willen ontvangen zijn, naast het altijd erg gewaardeerde fruit, vooral houdbare levensmiddelen in de vorm van koffie, thee, rijst, ontbijtgranen, groente in blik of glas: gewoon de dingen die u thuis ook in de voorraadkast heeft.Kunt u niet naar de kerk, maar wilt u ons toch steunen?

Dan maakt u ons bijzonder blij met een gift op rekeningnummer NL70ABNA0432736670 t.n.v. Stichting Voedselbank in Bussum.

Kijk voor informatie ook eens op de site www.voedselbanknaardenbussum.nl

Hartelijke groet,
Barbara den Hartogh
06 1140 7537

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.