Bidstond en Bijbelstudie

Op 3 november bent u weer van harte welkom voor de Bidstond en de Bijbelstudie, deze wordt gehouden in de ds. Hoekendijkzaal, hier kunnen we op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. In verband met het protocol m.b.t. de corona maatregelen dient u zich van tevoren bij mij aan te melden. Aanvang: 19.30 in de ds. Hoekendijkzaal. U kunt ook alleen naar de bidstond of alleen naar de Bijbelstudie komen.

Aan de hand van een bijbelstudieboekje van dr. Warren W. Wiersbe lezen we de brief van Paulus aan de Colossenzen. We lezen Colossenzen 1: 21-2:3 De Taak van Paulus
Hoe zou je reageren als je een brief kreeg van een man die je nog nooit ontmoet had, die in de gevangenis gezeten had en die bekend stond als een onruststoker? Voor precies dat probleem stonden de gelovigen in Kolosse. Ze wisten dat hun voorganger Epafras door Paulus tot geloof gekomen was in Jezus Christus. Ze wisten dat Epafras naar Rome gereisd was om Paulus te ontmoeten en dat hij nog niet was teruggekeerd. De leden van de gemeente hadden de brief van Paulus ontvangen. Maar er waren leraren die Paulus ongeloofwaardig hadden genoemd en die daarmee twijfel hadden gezaaid in de harten van de mensen. Waarom zou je luisteren naar een man die een gevangene is, kun je hem wel vertrouwen?
Hoe wekt Paulus vertrouwen? Hoe weet je of een leraar (of het onderwijs dat iemand geeft in de gemeente) te vertrouwen is? Als je zelf onderwijs geeft; Hoe kun je bouwen aan je geloofwaardigheid?
In gesprek met elkaar valt er veel te leren. U bent van harte welkom.

(Onder voorbehoud volgende bijbelstudie : 1 december).

Hartelijke groet
Petra Smit

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.