Werkzaamheden aan ons Kerkgebouw (Commissie van Beheer)

Het is al ruim 2 maanden geleden dat er een “reguliere” dienst in ons kerkgebouw heeft plaatsgevonden. Door de overheidsmaatregelen zijn de samenkomsten stilgelegd.

Al ver voordat Corona toesloeg was de Commissie van Beheer bezig met de voorbereiding van verschillende werkzaamheden, die vanuit het onderhoudsplan 2016-2021, moeten worden uitgevoerd. Daarnaast is begin van dit jaar besloten de “beamerhoek” op het balkon aan te passen. De ruimte voor de apparatuur en de bediening daarvan was te krap geworden.

Op zondag 19 april is direct na de uitzending van de dienst via KerkTV de beamerhoek op het balkon ontmanteld, om daar op maandag 20 april met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

 

Om voldoende ruimte te kunnen maken moesten er 2 treden van het balkon worden verwijderd.

 

 

 

 

De balklaag waarop de vloer van het balkon rust moest worden aangepast.

 

 

Tijdens de werkzaamheden aan het balkon was Bart alweer begonnen met de opbouw van de apparatuur, zodat in ieder geval op zondag  27 april er weer een dienst via KerkTV kon worden verzorgd.

 

 

Na een week werk was het eindresultaat zichtbaar: een ruime hoek voor onze mensen van de beamergroep van waaruit zij iedere dienst het geluid, de camera’s en de computer kunnen bedienen. Alle bekabeling is weggewerkt in kabelgoten en er is voldoende kastruimte om allerlei zaken netjes in op te bergen.

Rondom deze werkzaamheden werd er ook aan de buitenkant van het gebouw gewerkt.
Voordat de schilder aan de slag zou kunnen gaan moesten er diverse slechte plekken in het houtwerk worden vervangen of gerepareerd. Bij de inspectie van de buitenkant kwam ook een tegenvaller naar voren. De hoge dakgoot aan de zijde van het achterpad was slecht en diende te worden vervangen.
Ook is de lekkage van de dakgoot boven de hoofdingang gerepareerd.


Vervanging en reparaties aan dakgoten

         Herstel houtwerk, waarna de schilders aan de slag kunnen.

Tenslotte moest de aannemer die in 2018 de werkzaamheden aan de toren heeft verricht de volgende werkzaamheden nog uitvoeren:

Tenslotte moest de aannemer die in 2018 de werkzaamheden aan de toren heeft verricht de volgende werkzaamheden nog uitvoeren:

 • Vervanging van de “vuile” lintvoegen aan de onderste drie steenlagen bij het achterpad;
 • Reparatie van diverse, in de loop der tijd, stuk gevroren gevelstenen en
 • Reparatie van verschillende scheuren in de buitenmuren d.m.v. het plaatsen van ankers in de voeg.De scheur in de muur wordt uitgefreesd, de voegen worden verwijderd waarna de ankers worden geplaatst. Nadat het gedeelte van de muur opnieuw is gevoegd is er van de scheur “geen barst” meer te zien
  Stukgevroren gevelstenen worden met een mortel gerepareerd.

  Nadat de reparatie is uitgehard, worden de stenen weer op kleur gebracht.

  De onderste lagen metselwerk bij het pad zien er nu ook goed uit.

  Al met al zullen alle werkzaamheden medio juni gereed zijn.
  Ons kerkgebouw staat er dan weer prachtig bij.

  Commissie van Beheer

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.