Een weg van Geloof en Leven (verNIEUWen)

Binnen de wereldwijde kerk en binnen plaatselijke geloofs-gemeenschappen wordt geloof veelkleurig beleefd en beleden. In een zevental zondagavonden kunt u zich oefenen en verdiepen in verschillende geloofswegen. De groep zal niet groter zijn dan maximaal zeven mensen. Het is geen bijbelstudiekring. We willen elkaar versterken op onze persoonlijke weg van geloof, door middel van zes wegen of stromen uit de kerkelijke traditie:
– de meditatieve traditie (gebedsbeweging)
– de heiligingsbeweging (zoeken naar een gave manier van leven, strijden tegen zonden)
– de charismatische beweging (de nadruk ligt op de kracht van de Geest)
– de barmhartigheidsbeweging (geloven leidt tot streven naar sociale gerechtigheid, inzet voor de armen)
– de evangelische beweging (het accent ligt hier op het Woord, zoals we dat horen in de Bijbel, in Christus, in de verkondiging)
– de traditie van de eenheid van geestelijk en dagelijks leven (met haar nadruk op uitleven wat we geloven; wordt ook wel de sacramentele- of incarnatiebeweging genoemd)

Renovare

Op zondagavond 16 juni komen we om 19.30 uur in een kleine groep bij elkaar voor Renovare. De vorige keer hebben we een oefening gekozen die kwam uit de traditie van de charismatische beweging. Deze keer spreken we over sociale gerechtigheid aan de hand van Renovare, werkboek voor kleine groepen van Nynke Dijkstra-Algra.

We lezen Matteüs 25. We kiezen deze maand een oefening uit de traditie van de sociale gerechtigheid om thuis mee aan de slag te gaan. U bent van harte welkom.

Petra

 

Laat mij s.v.p. even weten dat u komt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.