KERKPROEVERIJ uitnodiging voor de Inspiratiedag

Alweer voor de derde keer wordt in september – dit keer (in de meeste kerken op 28 en 29 september 2019 maar bij ons op startzondag (15 september) de zondag ‘Kerkproeverij’ gehouden.
Uit 22 kerkgenootschappen doen gemeenten mee. Ook uit de Bond deden tot nu toe een aantal gemeenten mee.
Het vraagt doorzettingsvermogen – elk jaar opnieuw proberen, mensen uitnodigen om een keer mee te gaan naar een kerkdienst. Niet opgeven als er niemand komt of niemand die een keer kwam gebleven is.
Het gaat erom dat we uitnodigend gemeente leren zijn – en de moed hebben om het resultaat aan God over te laten! Wie weet hoe vaak iemand nog uitgenodigd moet worden voor hij of zij een keer ja zegt en komt?
“Het succes zit niet in de aantallen mensen die wel of niet komen – het succes zit ‘m in het aantal mensen dat is uitgenodigd, en dat hééft uitgenodigd…”

Ook dit jaar is er weer een Inspiratiedag Kerkproeverij, op 12 april in Hilversum bij de EO. Je doet er ideeën op, hoort inspirerende verhalen, wisselt ervaringen uit.

Inspiratiedag met Erik Borgman in aanloop Kerkproeverij 2019

De 3e editie Kerkproeverij vindt plaats in september: we zetten de kerkdeuren wagenwijd open en heten iedereen van harte welkom om kennis te maken met de kerk.

De voorbereidingen zijn al in volle gang en kerken gaan enthousiast aan de slag om Kerkproeverij 2019 voor te bereiden. We sluiten hierbij aan door op vrijdag 12 april 2019 in Hilversum de Inspiratiedag Kerkproeverij te organiseren. Deze Inspiratiedag is bedoeld voor kerkleiders én kerkleden. Je wordt toegerust om jouw lokale kerk optimaal voor te bereiden op Kerkproeverij in het laatste weekend van september.

De dag bestaat uit inspirerende programmaonderdelen, zoals een lezing door hoogleraar en lekendominicaan Erik Borgman en een creatieve verwerking door zangcoach Jeanine La Rose. In twee workshoprondes ga je met elkaar aan de slag met thema’s zoals Help, ik heb uitnodigvrees!, Vloggen kun je leren, De rol van God in Kerkproeverij of Hoe verder na Kerkproeverij?.
Natuurlijk is er ook ruim de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. De lunch wordt je gratis aangeboden door de Evangelische Omroep.

Je kunt je tot 1 april aanmelden en opgeven voor de Inspiratiedag.

Kijk op www.kerkproeverij.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.