Bijbelstudie en Moment van Gebed

9 mei was de laatste Bijbelstudie-avond en moment van gebed van dit seizoen. We hebben het afgelopen seizoen in het boek Jesaja gelezen. Juda zat in de tijd van Jesaja klem tussen twee grootmachten; Assyriƫ en Egypte. Het leek logisch om in hun buitenlandse politiek een bondgenootschap aan te gaan met Egypte en zich zo veilig te stellen tegenover Assyriƫ. Jesaja roept hen op om niet op de grootmachten van hun tijd te vertrouwen, want deze kunnen niet helpen, maar hun vertrouwen te stellen op de Heer: In stilte en inkeer ligt jullie kracht, zegt Jesaja tegen het volk. Het grootste verwijt dat Juda te horen krijgt, is dat ze de Heer niet geraadpleegd hebben bij de beslissingen die ze hebben genomen. Wij hebben naar aanleiding hiervan nagedacht wat ons helpt om op de Heer te vertrouwen. We hebben het nodig om ons hier zelf aan te herinneren of herinnerd te worden. Het is fijn om op deze avonden van elkaar te leren.

Na de startzondag, die dit jaar valt op 10 september, zullen we bespreken op welke manier we met de Bijbelstudie en het moment van gebed in het nieuwe seizoen verder gaan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.