Viering Lutherjaar

De viering vindt plaats in de Lutherse kerk in Bussum op 13 mei 2017 met een “collegetour”. Wat kunnen we anno 2017 van Luther leren? 

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi viert in 2017 op twee momenten dat het 500 jaar geleden is dat de reformatie begon met het opspijkeren van de 95 stellingen door Luther. De Lutheranen noemen 2017 dan ook graag het Lutherjaar.
De eerste viering is op zaterdag 13 mei in Bussum met een collegetour en een receptie en de tweede op zaterdag 28 oktober in Hilversum als we ons focussen op de liederen en de muziek van Luther. In Bussum staan we op 13 mei stil bij Luther en de vraag wat wij vandaag nog van hem kunnen leren.

Het programma heeft de opzet van een “collegetour”, waarbij we samen met de aanwezigen en speciale sprekers in gesprek en discussie gaan over Luther en de vraag wat hij nu nog voor ons kan betekenen.

Colet van der Ven verzorgt de presentatie en gaat door middel van mooie vragen in gesprek met meerdere generaties lutheranen, andere genodigden en de gasten in de kerk. Wij kennen haar van haar werk voor de IKON, haar boeken, waaronder het recente werk: Het Kwaad en ik en de tv programma’s De Nieuwe Wereld en De Nachtzoen.

Als speciale gasten hebben we onder andere de lutherse emeritus hoogleraar Joop Boendermaker, ds. Evert-Jan van Katwijk uit Nederhorst den Berg, Alexander Overdiep, remonstrants voorganger en beleidsadviseur, dr. Dick Akerboom, katholiek Lutherkenner als voormalig universitair docent Religiegeschiedenis van het christendom en ds. Véronique Lindenburg voorganger in de Protestantse Gemeente Naarden.

Het geheel zal muzikaal worden opgeluisterd met live muziek van de Shtetl Band uit Amsterdam. Na afloop is er een receptie, waarin u kunt kennis maken met het speciaal gebrouwen Luther bier.

De Collegetour vindt plaats op zaterdagmiddag 13 mei in de Lutherse kerk, Mecklenburglaan 50 in Bussum. Goed te bereiken per trein naar station Naarden-Bussum en dan 5 minuten lopen.

Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 15:00 uur en receptie vanaf 17:30 uur.

De kerkenraad van ELG Het Gooi nodigt u hierbij van harte uit.

NB. Als u gebruik maakt van de uitnodiging, wilt u dan zo vriendelijk zijn om vóór 8 mei per mail aan secretariaat@elghetgooi.nl te melden met hoeveel personen u aanwezig zult zijn?

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.