40 dagentijd “Sta in je kracht”

‘zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van zijn macht’ Efeziërs 6:10

Op 1 maart begint de 40 dagentijd. Een tijd van vasten en/ of bezinning. Hoe leef je uit je geloof? De zondagen van deze veertigdagentijd, de goede week en Pasen zal er weer een liturgisch bloemstuk de kerk sieren.
In de lezingen speelt “de berg” een belangrijke rol. In de gids voor liturgisch bloemschikken 2017 uitgegeven door de PKN staat hierover: In de taal van de Bijbel staat de berg voor de plaats waar God te ontmoeten is. De berg is groot, machtig en sterk. Hij straalt kracht uit maar is ook de plaats van stilte, van verwondering. De berg is dragend symbool en wordt vormgegeven door middel van drie schijven van een boom. In de schijf is de kracht van de boom nog te herkennen. Elke ring staat voor groeikracht. Sommigen schijven hebben een barst. Deze barst herinnert ons eraan dat kracht ook te maken heeft met breekbaarheid met de kwetsbaarheid van het bestaan.

De kinderdienst volgt het project: ‘ik zie, ik zie’ van Bonnefooi. U zult begrijpen dat het gaat over de vraag hoe je tegen dingen aankijkt. Er wordt aangesloten bij de traditie van de grote schoonmaak in de tijd voor Pasen. Elke zondag wordt een deel van de kerk ‘schoongemaakt’ en elke keer wordt hierbij een plaat gevonden met iets erop wat nog onduidelijk is.

Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor de vieringen in de goede of stille week weer van start gegaan. In een groepje overleggen we over de diensten op Witte donderdag, Goede vrijdag en Stille zaterdag.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.