Van de kerkenraadstafel

6 september hebben we vergaderd met de grote kerkenraad. Een week voor de startzondag. De startzondag was een succes. Begonnen met een mooie dienst. Na het koffiedrinken werd er door veel mensen deelgenomen aan de workshops en wandeling. In het begin misschien wat afwachtend, van wat gaat dit worden? maar enthousiast eindigend. Dus ook goed gedaan door de workshopleiders. Ook de kinderen werden en hebben zich uitstekend vermaakt. Bij de hierop volgende maaltijd bleek zelfs dat enkelen genoegen moesten nemen met staanplaatsen. Gezellig en heerlijk gegeten. Hulde aan alle koks. Een “dankjulliewel” aan de organisatoren is zeker op z’n plaats.

Wanneer u zondagmorgen na de dienst koffie drinkt is het u misschien al opgevallen dat de vloerbedekking en de stoelen in de ds. Hoekendijk zaal schoon gemaakt zijn. Het ziet er weer piekfijn uit.

Er is een financieel jaaroverzicht binnen gekomen van de Stichting voor Zending en Diaconaat. Het geeft een goed beeld van wat de SZD namens de bondsgemeenten doet aan zending en diaconaat. Ook onze gemeente draagt hieraan natuurlijk haar steentje bij. Als u hiervoor belangstelling heeft neemt u dan contact op met Theo Hulsebos.

We proberen in de grote kerkenraadsvergadering tijd vrij te houden om met elkaar na te denken over de toekomst van de gemeente. Vaak nemen andere zaken zo veel tijd in beslag dat de “toekomst” erbij in schiet. Daarom zijn we deze vergadering daar mee begonnen. We hebben deze keer onze gedachten laten gaan over o.a. de zondagse eredienst. Het betreft liturgie en inhoud. Vroeger werd er veelal meegelezen tijdens de schriftlezingen. Tegenwoordig wordt soms het tekstgedeelte gepresenteerd via de beamer.  De meeste mensen zijn toch visueel ingesteld. Welke kernwoorden heeft u opgepikt uit de lezing? Het voelt goed om in onze vergaderingen niet alleen operationele zaken te bespreken maar ook van gedachten te wisselen over de toekomst.

Een aantal kinderen is op een leeftijd gekomen dat zij van de crèche naar de Kindernevendienst gaan. De ruimte die op dit moment voor de KND wordt gebruikt wordt nu mogelijk te klein (goed nieuws) en men denkt na over een herbestemming van de beschikbare ruimten.

Belijdenis catechisatie gaat dit seizoen weer beginnen. Fijn dat na een paar jaren hier weer behoefte aan is, dan wel dat er mensen zijn aan wie dit wordt aangeboden. We hopen op fijne gesprekken en dat er nog meer mensen zijn die hieraan willen deelnemen.

Ook in deze vergadering keken we naar de financiële situatie. Zoals altijd weer overzichtelijke en duidelijk door de administrateur gepresenteerd.

Jelle Hospes,
Voorzitter

Dit bericht is geplaatst in Kerkenraad, Nieuws. Bookmark de permalink.