Reisgenoten plus stopt

Na zo’n drie seizoenen gedraaid te hebben, gaat Reisgenoten Plus stoppen. Bij mij thuis was er een week na afloop van iedere Kerk Anders – bijeenkomst, een ontmoeting met maaltijd, voor mensen die door wilden praten over hetgeen ze de week ervoor gehoord hadden.

Gehoopt werd dat met name voor randkerkelijken het een goede gelegenheid zou zijn om meer over geloof in de praktijk van het leven te weten te komen. Tijdens Reisgenoten Plus werden vragen en gedachten met elkaar gedeeld en was er de ontmoeting in kleine groepjes om persoonlijk door te kunnen praten.

Keer op keer bleken dat hele zinvolle, inspirerende avonden te zijn.
Alleen, het aantal mensen liep terug en randkerkelijken bezochten de avonden niet (meer).
Daarmee voldeed de formule niet langer aan de opzet, terwijl iedere bijeenkomst wel de nodige inspanning vroeg van mij als gastheer.
Stoppen geeft weer ‘lucht’ voor iets anders. De focus blijft, wat mij betreft, op de uitdaging om randkerkelijken en buitenkerkelijken te ontmoeten en de levensvragen onder ogen te zien.

In het geloof en met de hoop dat drijfzand vervangen wordt door een stevig fundament. Vooruit dus maar. Zien wat komen gaat.
God gaat almaar door. Wij dus ook.

Johan Knevel

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.