Vieringen tijdens de stille week

In de week voor Pasen willen we net als voorgaande jaren bewust naar de Opstanding toeleven door op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag bewust stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus. We lezen iedere dag een gedeelte uit het evangelie van Lucas en worden zo meegenomen in een doorlopend verhaal.

Op donderdag 24 maart gedenken we hoe Jezus voor de laatste keer de maaltijd deelt met zijn leerlingen. In het evangelie van Lucas klinken de inzettingswoorden: ‘Hij nam de beker… , Hij nam het brood .’ Jezus verlangt er naar de maaltijd met zijn leerlingen te eten voordat het lijden aanbreekt.

Op vrijdag 25 maart staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. We doven de paaskaars en plaatsen een roos bij het kruis. Het Licht lijkt te doven, maar de Liefde van God blijft.

Op zaterdag 26 maart bevinden we ons nog in de schaduw van Jezus kruisdood. We staan stil bij wat ons hoop geeft. Voorzichtig breekt het licht van Pasen door.

De diensten in de stille week beginnen om 19.00 uur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.