Brandmeldinstallatie

In 2012 heeft de brandweer opgedragen om in de kerk een brandmeldinstallatie aan te brengen. Dat is een installatie die met de hand in werking wordt gezet als er door iemand in het gebouw brand wordt geconstateerd, waarna op diverse plaatsen een soort “sirene” gaat loeien. Dan moet direct de brandweer worden gewaarschuwd en de kerk ontruimd volgens het ontruimingsplan.
De installatie bestaat uit een brandmeldcentrale met een sirene op de volgende plaatsen:
-in de gang bij de keuken ;
-in de gang bij de koster;
-voor in de kerkzaal;
-achter in de kerk bij de entree;
-in het jeugdhonk.

De installatie wordt door een zgn. redundante verbinding (een dubbele of doorgaande  kabel) met elkaar verbonden en aangesloten op de brandmeldcentrale, die in de gang bij de AED kast komt te hangen. Het ontwerp moest door een gecertificeerd bedrijf worden opgesteld en is inmiddels door de brandweer goedgekeurd.
De commissie van beheer probeert om de installatie met vrijwilligers aan te leggen om de kosten flink te drukken. Dit is vnl. kabels aanleggen onder de kerkvloer en boven de plafonds in de gangen. Daarna wordt de installatie gekeurd en van een keuringsattest voorzien.

Wie wil helpen om de installatie  aan te leggen?
Graag opgeven bij cievanbeheer@vegbussum.nl.

Dit bericht is geplaatst in Commissie van Beheer. Bookmark de permalink.