Bidstond en Bijbelstudie

De getuigende kracht van goede gewoontes

Op 14 juni zal er om 14.30 uur een gesprekskring zijn aan de hand van het materiaal van de Gemeente Groei Groepen “Durf Daniel te zijn”.

We lezen Daniël 6:1-16. Daniël heeft in zijn leven te maken met verschillende reorganisaties. Hoe gaat hij hier mee om? En hoe gaan wij om met reorganisaties op het werk of veranderingen in de politiek? Darius begint zijn koningschap met een politieke reorganisatie. Hij verdeelt het koninkrijk in 120 districten, elk onder het bestuur van een gouverneur. Deze districten zijn weer geclusterd in drie groepen, elk onder leiding van een rijksbestuurder aan wie de gouverneurs rekenschap moeten afleggen. Daniël was onder het koningschap van Belassar een beetje naar de achtergrond verdwenen. Onder Darius wordt hij een rijksbestuurder. En hij valt op vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Dit wekt jaloersheid van de andere bestuurders en zij bedenken een plan om van Daniël af te komen. Ze kunnen niks vinden om tegen hem te gebruiken en dus gebruiken ze zijn godsdienstigheid tegen hem. Hoe reageert Daniël hierop? En wat kunnen wij van hem leren?

Van harte welkom.

Petra Smit

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.