Bidstond – en – Bijbelstudie

Op 1 december en 12 januari bent u weer van harte welkom voor de Bidstond en de Bijbelstudie, deze wordt gehouden in de ds. Hoeken-dijkzaal; hier kunnen we op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. In verband met het protocol m.b.t. de corona maatregelen dient u zich van tevoren bij mij aan te melden. Aanvang: 19.30 in de ds. Hoekendijkzaal. U kunt ook alleen naar de bidstond of alleen naar de Bijbelstudie komen.
Aan de hand van een bijbelstudieboekje van dr. Warren W. Wiersbe lezen we de brief van Paulus aan de Colossenzen.

Op 1 december lezen we Colossenzen 2: 4-15 Niet teleurgesteld.

Stilstand is achteruitgang; een veel gehoorde uitspraak. Geldt dat ook voor ons geloofsleven? Kunnen contacten met medegelovigen je helpen, als je jezelf wel eens afvraagt wat juist is en wat niet? Op welke manier? Waarom is het aanlokkelijk om dingen in je eentje uit te vogelen, in plaats van steeds weer te werken aan een goede band met medegelovigen?

Op 12 januari lezen we Colossenzen 2: 16-23 Geen wetticisme.

Paulus geeft aan dat de Colossenzen zich niets moeten laten voorschrijven op het gebied van eten en drinken, nieuwe maan en Sabbat. Wat maakt het zo aantrekkelijk om voor je godsdienst regels te volgen? Neig je zelf tot wetticisme? Vind je het belangrijk hoe anderen over je denken? Hoe kun je groeien in volwassenheid (in Christus)?

In gesprek met elkaar valt er veel te leren. U bent van harte welkom.

(Onder voorbehoud volgende bijbelstudie-avonden in 2021 : 12 januari, 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei).

Hartelijke groet,

Petra Smit

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.