Van de Vrouwenvereniging


Zoals U wel zult begrijpen, moet in verband met de Coronacrisis de avond van de Vrouwenvereniging op 25 maart a.s. komen te vervallen. Het is nu  de bedoeling dat mevrouw Betsalel haar presentatie in januari  2021 zal houden.
Onze volgende bijeenkomst, die hopelijk wel door zal kunnen gaan, is op 29 april. We gaan dan naar de Sperwerhof in ’s-Graveland en verzamelen om 14.00 uur bij de kerk. Meer daarover wordt tijdig bekendgemaakt. kunnen jullie  lezen in het maandblad van april. Mocht ook dat niet door kunnen gaan, dan wordt dit tijdig bekend gemaakt.
———————————————————————————————————
Op 25 maart zijn niet alleen de vrouwen, maar is iedereen welkom bij het vertonen van een bijzondere documentaire nl. “Het Eerbetoon”.
Paul Joseph werd begin 2018 tachtig jaar.
Ter gelegenheid daarvan vatte hij het plan op om een ingrijpende periode in zijn leven op een bijzondere manier aan zijn kleinkinderen te vertellen en een eerbetoon te brengen aan alle mensen die daarbij een belangrijke rol speelden.
Documentairemaker Annet Betsalel volgde Paul die de oude vluchtroute opnieuw maakte en alle plekken bezocht die zijn ouders met hem (hij was toen 5 jaar oud) tijdens hun vlucht voor de nazi’s bezochten. De film begint in Heidelberg waaruit in 1936 gevlucht werd  naar Nederland en uiteindelijk kwamen ze in Naarden terecht. Het gezin Joseph was tot eind februari vrijgesteld van transport naar de kampen. Met hulp van de burgers van Naarden ontsnapte het gezin aan deportatie en vluchtte naar Zwitserland. Het relaas van deze vlucht is de basis van deze documentaire, een reisverhaal met ontroerende verhalen uit 5 landen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.