Aljeco nieuws

Sinds de vorige nieuwsbrief is er veel gebeurd. Twee reizen hebben er inmiddels plaatsgevonden. Jeroen is er in september geweest.

Wisten jullie dat de kinderen nu elke werkdag naar een school gaan? Hier hebben ze het enorm naar hun zin. De school zit aan de andere kant van Dodoma, vlakbij waar Karin & Jeroen hebben gewoond. Elke dag worden ze vroeg in de morgen opgehaald door een schoolbus die ze aan het eind van de dag ook weer thuisbrengt. Dit schooltransport is wel een behoorlijke kostenpost maar eigen ‘ALJECO’ vervoer is in zicht.
Het weeshuis is nu ook geheel uitgerust met watervoorziening. Leidingwerk en een watertoren zijn gebouwd en dit scheelt enorm in kosten want hiervoor werd er wekelijks, met een vrachtwagen, water gebracht om de ondergrondse tank te vullen. Nu is de continuïteit van water gewaarborgd.

Een kantoor voor Kawawa, de teamleider, is in aanbouw. Dit zal een enorme verbetering zijn voor hem en zijn werkzaamheden ten goede komen. Een tweedehands laptop is reeds in zijn bezit en eerder dit jaar heeft hij een cursus met betrekking tot Microsoft Word, Excel & PowerPoint doorlopen. Kawawa en Salome wonen met hun twee kinderen (Miriam & Patrick) in Dodoma. Elke dag reist Kawawa met openbaar vervoer naar Ntyuka en later op de dag weer terug naar huis. De reis kost hem per trip vaak een uur en Tsh 2000,-. Dit laatste is ongeveer € 0,90. Per maand kost dit hem Tsh 40.000,- ongeveer €18,-. Nu denkt je wellicht; “nou, dat valt toch wel mee”, maar weet wel, het is vrijwel 10% van zijn salaris!

Maar goed nieuws! Ze hebben besloten om dichterbij ALJECO te komen wonen. Ze hebben een terrein op nog geen twee kilometer afstand gekocht en zullen stukje bij beetje hun huis daarop gaan bouwen. We zijn Kawawa en Salome zeer dankbaar voor hun betrokkenheid en gewilligheid om deze stap te nemen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.