Kinderspeurtocht 2021 08

Je bent nu op locatie E

Lees hieronder mee met de video en scrol daarna verder om de volgende locatie te vinden.

‘s Ochtends vroeg werd Jezus weggebracht naar het paleis Van Pilatus, de Romeinse bestuurder. (…) Hij zei tegen de leiders van de Joden: ‘Mijn oordeel is dat Jezus onschuldig is’. Maar de mensen schreeuwden: ‘Weg met hem! Weg met hem! Hij moet aan het kruis!’
Toen namen de soldaten Jezus mee. Hij droeg zelf het kruis. Zo kwam hij op de plaats die in het Hebreeuws Golgota genoemd werd. Dat betekent: schedelplaats. Op die plaats hingen de soldaten Jezus aan het kruis. Ze hingen ook twee andere mannen aan een kruis. Het kruis van Jezus stond in het midden, tussen de twee andere kruisen in.
Bij het Kruis van Jezus stonden vier vrouwen het waren zijn moeder Maria en haar zus, en verder Maria, de vrouw Van Klopas en Maria uit Magdala. Jezus zag zijn moeder en naast haar zag hij de leerling van wie hij veel hield. Toen zei Jezus tegen zijn moeder: ‘Hij is nu uw zoon.’ En tegen zijn leerlingen zei hij : ‘Zij is nu jouw moeder.’ Vanaf dat moment zorgde die leerling voor Maria.
Jozef en Nikodemus wikkelden het lichaam van Jezus in doeken, met de geurige zalf. Dat is bij de joden de gewoonte als er iemand begraven wordt. Er was een tuin vlakbij de plaats waar Jezus was gestorven. En in die tuin was een nieuw graf, waarin nog nooit iemand begraven was. Daar legden ze Jezus neer. Want dat graf was dichtbij, en de sabbat zou bijna beginnen.

Een lied om Jezus te bedanken voor wat Hij heeft gedaan. ‘Als ik lees in de Bijbel’ gezongen door Marcel en Lycdia Zimmer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga nu naar locatie P