Adventsproject Kindernevendienst (4e Adventszondag)

In de adventsperiode gaan we samen met Simon Schreefloos op zoek naar ‘het beste nieuws’. Simon Schreefloos is journalist bij de ‘adventsbode’. Het blad waarvan we wekelijks een exemplaar gaan ontvangen in de eredienst. Ter voorbereiding op het kerstfeest hopen we jong en oud erbij te betrekken; hiervoor ontvangen de gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar een boekje dat hen wil helpen dagelijks stil te staan bij advent.In het gezinsboekje staan verhaaltjes en opdrachten en we vragen ze om daaruit een paar opdrachten – samen met hun kinderen – uit te voeren, ter voorbereiding op het kinderkerstfeest, dat gehouden zal worden op zondag 20 december om 17.00 uur.

Het kinderkerstfeest zal ook thuis te volgen zijn via KerkTV.

“Het beste nieuws” adventsproject  –   inhoudelijk

Advent is breder dan alleen uitzien naar de geboorte van Jezus. We zien uit naar de komst van God in de wereld. Daarom lezen we op de eerste zondag een verhaal waarin Jezus al volwassen is en vertelt over het eind der tijden (Marcus 13: 24-37). De tijd waarin Hij zal weerkomen en als koning zal regeren.

Op de vierde zondag van advent lezen we het verhaal van de geboorteaankondiging (Lucas1: 26-38). Lucas schrijft voor Theofilus, iemand met een Griekse achtergrond. In de traditie waarin deze man was opgegroeid, was het gebruikelijk om van een belangrijk persoon te vertellen over zijn wonderlijke geboorte. Het was daarom belangrijk dat Theofilus ook het verhaal van de aankondiging van de geboorte kende. Het leven van Maria wordt in dit verhaal totaal op zijn kop gezet.

Niets zal meer hetzelfde zijn. Toch accepteert zij dit. Ze zegt: De Heer wil ik dienen, laat er met mij gebeuren wat u heeft gezegd. Maria stemt in met wat de engel haar verkondigt: daarmee is het verhaal begonnen. ‘Hij (Jezus) zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en God, de Heer, zal hem de troon van zijn vader David geven. Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn over het volk van Jacob, en aan zijn koningschap zal geen einde komen.’

Gezegend ben je, als je onderdeel bent van dit verhaal.

En dan is het kerstfeest. Op 25 december natuurlijk in de kerkdienst van 10.00 uur. Maar tijdens het kinderkerstfeest vieren we het al een week eerder op 20 december ’s middag om 17.00 uur.

Voor een  grotere weergave van de Adventsbode klik hier:
Krantenpagina’s De Adventsbode 4

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.