De messiaanse weg naar de Nieuwe Schepping

De weg van Jezus naar Pasen

 In de veertigdagentijd staan we stil bij de weg die Jezus ging naar Pasen. Vanaf het begin mag duidelijk zijn dat Jezus de weg ging van de Messias, die al in het Oude Testament werd verwacht. God laat zijn schepping niet in de steek. Hij brengt verlossing en vernieuwing.
De weg die Jezus gaat, is geen gemakkelijke weg. De weg voert door de woestijn, over bergen en dalen. Op die weg komt hij onrecht, ziekte, lijden en dood tegen, maar uiteindelijk voert de weg naar de nieuwe schepping.
Wij volgen Jezus op de weg en mogen hier nu al naar uitkijken.

Peter en Matthijs van de Berg verzorgen voor ons een liturgisch bloemstuk dat iedere week het thema verbeeldt. Dit bloemstuk hebben ze bedacht in samenwerking met de kinderdienst, want ook bij de kinderen zal het tijdens de veertigdagentijd gaan over ‘de weg van Jezus naar Pasen’.

Elke week luisteren de kinderen naar een verhaal rondom dit thema en plaatsen zij aan het einde van de dienst wat zij geknutseld hebben op de weg.

Zo lopen wij in de gemeente samen met de kinderen iedere week een gedeelte van Jezus weg naar Pasen. We gaan op weg naar iets moois,  want we verwachten een nieuwe schepping. Dit wordt verbeeld door de tuin aan het eind van de weg, hier schemert de nieuwe schepping al door.

ds. P.A. Smit

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.