Programma Vrouwenvereniging

Datum Onderwerp Spreker
2017
27 september Uitstapje naar Barneveld
25 oktober Katharina von Bora, de vrouw van Luther Dhr. Piet Hogendoorn
29 november Reisverslag door Iran Erna Slokker
13 december Advent/Kerstviering
2018
31 januari Molens in Nederland Dhr. Dirk Kuijper
28 februari Ledenvergadering /Stichting voor Zending en Diaconaat Mw. Janneke Doornebal
21 maart Creatieve avond Mw. Ineke Meijaard
25 april Excursie

27 september 2017   

Wij brengen een bezoek aan het Pluimveemuseum in Barneveld. We krijgen een rondleiding en mogen in het veilinglokaal zelf meedoen aan een veiling. Na afloop eten we nog ergens een pannenkoek.

25 oktober 2017

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de poort van de slotkerk van Wittenberg sloeg, het begin van de kerkhervorming. Later is hij getrouwd met Katharina von Bora, een uit het klooster getreden non. Zij stond naast haar man met eigen kwaliteiten van gelijk formaat als Maarten Luther. Mede aan de hand van beelden zal Piet Hogendoorn vanavond meer over haar vertellen.

29 november 2017

Erna en Aad Slokker hebben een reis gemaakt door Iran. Aad heeft van hun vakantiefoto’s een serie samengesteld. Erna zal over hun reis vertellen aan de hand van die foto’s. Ze zal ook gebruikmaken van de EO-reportage “Van Ninevé naar Nazareth”, waarin het gaat over de Zoroasters, een religieuze minderheid in een islamitisch land.

13 december 2017    Advent/Kerstviering

31 januari 2018

Dirk Kuijper uit Hazerswoude-Rijnsdijk kan veel vertellen over molens in Nederland. Hij doet dat ondersteund door beeldmateriaal via de beamer-projectie. Nederland is bekend om zijn vele molens met verschillende functies. Daarom zie we uit naar een boeiende lezing over dit onderwerp.

28 februari 2018

Van 20.00 uur – 20.30 uur houden we onze jaarlijkse ledenvergadering.
Het tweede gedeelte van de avond wordt verzorgd door Janneke Doornebal van de Stichting voor Zending en Diaconaat (de WZD). Met een plaatje en een praatje vertelt zij ons iets over het door ons gesponsorde P3W-project, een opleidings- en trainingsproject voor vrouwen in West-Papoea, het voormalige Iran Jaya. De vrouwen leren hier maatschappelijk bezig te zijn in de kerk.  Ze krijgen les in hygiëne en voeding. Ook leren ze er naaien en van (hergebruikte) materialen dingen te maken en te verkopen. Informatie over hiv/aids is ook onderdeel van het lespakket.

21 maart 2018  

Creactieve avond
Rondom Pasen hebben we een creatieve avond. We willen mogelijk iets maken wat bij deze tijd past. Bij voorbeeld een mooie voorjaarsdecoratie. Wat het precies gaat worden krijgt u nog te horen.

25 april 2018  

We ronden het seizoen af met een bezoek aan een theetuin, waarin we ergens een kopje thee/koffie gaan drinken. Verdere informatie volgt nog.