Programma Vrouwenvereniging

 

2017

DatumOnderwerpSpreker
25 januariVreemd volk in AmsterdamDhr. Cees Schreurs
22 februariledenvergadering/Documentaire Johan de HeerDhr. Nico Rasch
29 maartDe verbeelding van het lijden van JezusDhr. Wim Dooge
26 aprilexcursieonder leiding van mw. Ineke Meijaard

 

Vreemd volk in Amsterdam op woensdag 27 januari 2017 aanvang: 20.00 uur

Presentatie: Dhr. Cees Schreurs

In de loop der eeuwen zijn al veel mensen naar Amsterdam gekomen om een beter bestaan op te bouwen en in vrijheid te kunnen leven. Ze kwamen overal vandaan, mannen en vrouwen, jong en oud, arm en rijk, alleen of met tienduizenden tegelijk.  Joodse migranten uit Zuid- en Oost Europa, Vlamingen uit de 16e eeuw, Hugenoten uit Frankrijk. Allemaal op de vlucht voor oorlog, honger of een afwijkend geloof. Vertaald naar deze tijd nog steeds een actueel onderwerp, dat vanavond ook wordt aangestipt.

 

 

Ledenvergadering / documentaire Johan de Heer  op woensdag 24 februari 2017  aanvang: 20.00 uur

Na de ledenvergadering die duurt van 20.00-20.30 uur zal het tweede deel van de avond wordt verzorgd door dhr. Nico Rasch
In 2016 was het honderdvijftig jaar gelden dat Johannes de Heer werd geboren. Voor velen van ons een bekende naam. Wie kent niet de liederen uit de naar hem genoemde bundel. In de documentaire die Nico Rasch maakte over het leven van Joh. de Heer leren we hem kennen als een gedreven en gelovig man die met zijn muziek nog steeds tot vele harten spreekt.

 

 

De verbeelding van het lijden van Jezus door Rembrandt en ekele van zijn leerlingen op woensdag 29 maart 2017 aanvang: 20.00 uur

Presentatie: Dhr. Wim Dooge

Veel momenten uit de Passie, het lijden van Jezus tussen het Laatste Avondmaal en zijn Opstanding, zijn door Rembrandt uitgebeeld. Aan de hand van verschillende afbeeldingen en tekeningen, etsen en schilderijen zal Wim Dooge in zijn lezing laten zien hoe Rembrandt het lijdensverhaal tot leven heeft weten te brengen. En hoe Rembrandt een aantal van zijn leerlingen heeft aangespoord om ook die verhalen tot onderwerp te kiezen voor hun werken.

 

 

Excursie op woensdag 26 april 2016

Onder leiding van Mw. Ineke Meijaard.

We gaan naar  het Huizer Museum waar we een rondleiding krijgen en mogelijk nog een kleine rondleiding door het dorp.

Nadere gegevens volgen